25.2.2013

Ratsastusta ulkosalla..

Sunnuntaina päätinkin pitkästä aikaa ratsastaa kentällä, jotta hevonen muistaisi taas nostella jalkojansa. Mieluiten olisin mennyt pellolla, mutta hanki oli niin korkea, ettei meistä olisi näkynyt siellä kuin kypärän lippa ja Alin korvat :D
Koska kentällekkin oli kertynyt kinoksia ja pohja oli vaihteleva, keskityin vain ympyrä työskentelyyn pitkähköillä ohjalla. Ali oli suorastaan ihmeissään, sillä miten "hänen ylhäisyytensä" on joskus voinut liikkua tällaisella pohjalla!? Poikkeuksellisesti jouduin pyytämään hevosta liikkumaan reippaammin, kun yleensä ongelma on päinvastainen. Muutamat kierrokset menivät hapuillen ja Ali lähinnä keskittyi katselemaan mihin se viitsisi astua. Onneksi loppua kohden helpotti ja uskalsin kokeilla vähän laukkaakin. Jatkossa pitää varmaan käydä ulkoilemassa useamminkin, sillä hevonen hikosi jo 30 minuutin työskentelyn jälkeen, lähinnä varmaan "stressistä".. ;)

Tässä taas kuvia, jotta HT.netissä riittäisi jatkossakin kauhisteltavaa.. 





Satula: Kieffer Ulla Salzeberg

6 kommenttia:

  1. Ei tässä elämässä selviäis jos jokaisesta negatiivisesta palautteesta nokkiin ottaisi. Kiitos. :-D

    VastaaPoista
  2. Mulla on hevonen nyt ns. maalaistallilla eli koko talvi ollaan ilman maneesia selvitty ;) Asettaahan se tietysti rajoitteita hevosen liikuttamiseen tietyissä määrin, kun tuo mun tammakin on pohjasta tarkka. Onneksi itse osaa sen liikuttaa niin, ettei kipeydy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, mutta helpottaisi kuitenkin jos pohjat hoidetaan kunnolla jo ennen pakkasia ja lumen tultua. Tämä kun on vaan vieras käsite osalle tallin pitäjistä.. :-)

      Poista
  3. Toi on muuten ihan totta et outoo mennä ulkopohjalle.
    Myökii Cassun kaa nyt asusteltu Harjussa ja joka päivä päästy maneesiin niin sitku välil tulee kotii lomailee ni ei meinaa mikää sujuu ulkokentällä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, Alistakin on tullut ihme kermaperse parissa vuodessa. :-D

      Poista

Kiitos viestistäsi, vastaan siihen mahdollisimman pian! :)