23.12.2012

Innokasta irtohypytystä.



Nyt kun joulu on jo ovella, on tallillakin ollut huomattavasti hiljaisempaa. Tämä mahdollisti meille heti aamusta loistavan mahdollisuuden irtohypyttää Alia.

Normaalisti jo aamusta saattaa maneesissa olla kolmekin ratsukkoa, iltaisin ollaan menty jopa ennätysmäisesti kuuden hevosen kanssa. Tämä on kuitenkin mennyt odotuksista poiketen erinomaisesti, kun kaikki tuntevat ratsastus ratojen säännöt ja muistavat myöskin käyttää ääntänsä, tullaanko sieltä sisä vai ulko kautta ohi. :)

Tänään oli jo tallille tultaessa huomattavissa hevosen tyytyväisyys, joka varmasti johtui siitä, että Ria oli heittänyt aamuheinät ulos. Ali ei oikein malta syödä aamuisin, jonka takia se on päivällä kärttyinen nälästä.

Ennen maneesille menoa käytettiin Alia sen verta tallissa, että saatiin otettua ulko loimi pois ja laitettua suojat jalkaan. En viitsinyt turhan päiten ottaa sisäloimea pois, koska pakkasta oli taas turhankin paljon.

Maneesissa Ali pääsi aluksi piehtaroimaan ja huomasi hevosen nauttivan siitä täysin rinnoin, tämän jälkeen aloitimmekin alku verkan reippaalla kävelyttämisellä ja irtona ravauttamisella.

Ali ei aluksi meinannut mennä kujalle laisinkaan, vaan tuijotteli korvat tötteröllä kahta pientä estettä. Kun kerran taluttelin sen esteiden yli, tämän jälkeen sitä juostiin hyppimään käskemättäkin ja kerran jopa väärästä suunnasta, oho.. ;)

Verkkojen päätteeksi takimmainen okseri nostettiin 150cm korkeuteen, jota hevonen hyppäsi taas kolme kertaa peräkkäin, tämä ylitys ei siis ollut tuuria. Tekniikka oli kaiketi ihan ok, ei kielletty tai kyttäilty, laukka nousi oikein joka hypyn jälkeen ja olin tyytyväinen kokonaisuuteen. Ali oli erittäin eteenpäin menevä ja halusi selvästi ylittää odotukseni ja niin se myös teki. :)

Siskoni oli mukana taluttelemassa ja kuvaamassa "laadukkaita" videopätkiä...






 
Siskoni Marie 10v ja Ali loppu verkkojen jälkeen.


4 kommenttia:

  1. Minusta tuon korkuisen esteen hypyttäminen on aika riski raa'an oloiselle hevoselle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, en oikein ymmärtänyt mitä tarkoitit raa'alla hevosella?
      Sen nelitahtista laukkaa? Vai kenties puuttuvia kilpailu tuloksia?
      Itse en näe lainkaan riskiä IRTOhypyttää terveellä hevosellani vieläpä helpolla tehtävänannolla normaalista treenistä hieman korkeampaa estettä.

      Poista
  2. Hollannissa, saksassa ja Belgiassa
    3 vuotias hyppää tuon kokoista irtona, eivätkö ne ole raakoja? 4vt hyppää 120 ratana.

    Ottakaa ihmiset vähän rennomin, helvettiäkö se teille kuuluu mitä muut tekee hevostensa kanssa? Jos ootte jaloista ym huolissanne niin muistuttaisin että esim pahan hankkarivamman saa useimmiten liukastumalla tarhassa, eikä suinkaan pelkistä isoista hypyistä. Suomen ratsastuskulttuuri ja hevosmiestaidot on niin lapsenkengissä että saan järkyttäviä raivareita ajoittain. Hevosia inhimmilistetään vailla niitä pitäis kohdella niinkuin hevosia, moniko on nähny esim.millanen mylläkkä käy orilaitumessa? Sit pikkupimut käsittelee niitä samoja kantturoita äänikomennuksilla ja jollain pyhällä hengellä, ei jumalauta. Ei ne ymmärrä!

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi, vastaan siihen mahdollisimman pian! :)