15.1.2013

Takapään aktivointia ja vinouden suoristamista.

Lauantaina ratsastin pitkästä aikaa kangilla. Ali tuntui todella hyvältä, kevyeltä ja tasapainoiselta. Keskityin ratsastuksessa takapään aktivointiin, joka on ehdottomasti heikoin kohtamme.

Teimme ensin väistöjä molempiin suuntiin ja vielä avotaivutusta keskihalkaisijalla. Ravissa ja etenkin laukassa olemme harjoitelleet loivaa kiemura uraa, joka kuulostaa varmasti erittäin helpolta? Hankalaksi harjoituksen kuitenkin teki Hevosen ennakointi, se oli nimittäin täysin varma, että haluaisin vaihtaa laukan kiemuralle lähdettäessä. Muutaman toiston ja kielimuurin ylittämisen jälkeen yhteistyö alkoi taas pelittämään paremmin. ;)

Haukku uhasta huolimatta, latasin taas pienet videopätkät treeneistämme. Molemmilla meistä on vielä paljon opittavaa, mutta tavoitteella ja hyvällä yhteistyöllä, luulen pääseväni haluamaani suoritukseen.
Kesällä meidät tullaan varmasti näkemään ainakin Husön seuramestaruuksissa ja aluekisoissa. Myöskin Dumilla on pakko käydä baanattamassa. Kovimmat suoritus paineet tulevat minulla kuitenkin olemaan Laaksolla ja Ypäjällä. Toivottavasti panostus nyt kannattaa ja saan olla kesän lopulla ylpeä ravihevosen omistaja. Hevosen, joka ei taatusti näytä miltään muulta kuin itseltään ja aiheuttaa katsomoissa puhetta ja paheksuntaa.. ;)

Tässä muuten vielä hevoseni viitteellinen viikko ohjelma:

Ma: Vapaa
Ti: Koulua, eteen alas.
Ke: Innari jumppa.
To: Koulua, Väistöt ja takapään aktivointi.
Pe: Puomeja kaikissa askel lajeissa, laukan pidennykset ja lyhennykset.
La: Estetreeni ja pieni rataharjoitus.
Su: Maastossa kävely, maneesissa laukat ja loppu ravit.

8 kommenttia:

  1. Moikka, löysin blogisi linkattuna pahamaineisen ht.netin topikkiin. Kiinnostuin heti ja liityin lukijaksi! Kivaa löytää tosissaan lv:n kanssa treenaavia :)
    Itselläni on myös blogi oman lv-tammani kanssa touhuiluista: http://heppastellen.blogspot.fi/
    Toiveeni on, että saisin hevosen joskus heB-tasoiseksi, mutta pitkä ja kivinen on tie...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, minäkin liityin lukijaksi blogiisi. Kiva lukea vähän aikuisempaa tekstiä :)

      Poista
    2. Paino sanalla "vähän". ;) Välillä se pieni heppatyttö sisälläni herää henkiin, enkä pysty sitä pidättelemään!

      Poista
  2. Todella hieno lämpönen sulla ja hienosti kulkee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos positiivisesta kommentista, parhaamme yritämme ;)

      Poista
  3. oi tosi kivan näkönen lv sulla. :) Yhteistyönne näyttää sujuvan hienosti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mielipiteestäsi, yritämme kehittyä koko ajan sulavampaan suuntaan. :-)

      Poista
  4. Komeeta menoa, oispa meilläkin joskus tommoset väistöt! Olen ensi kertaa blogissasi ja toivon erittäin lämpimästi teille onnea kisakoitoksiin, toivon kaikkien lämpösten puolesta että menestyisitte. Sietäisi nähdä enemmänkin lämminverisiä hyvin menestyvinä ratsuina ihan kisamielessäkin. Monesti ne vaan tarvis kylkeensä siinä vaiheessa kyltin että "hei, tiesitkö että juoksin aikanaan myös kilpaa, ja voitin enempi rahaa kun useempi teistä ratsupuolella ikinä, hähää ;)", tarkoittaen siis sitä että onhan niitä lämpösiä kisoissa, mutta niistä bongataan vaan ne joilla pasmat menee sekaisin ja laukka ei ole vielä kehittynyt ratsulaukaksi.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi, vastaan siihen mahdollisimman pian! :)