16.1.2013

In and Out!

Heissuli vei taas kaikille lukijoille!

Aloitimme treenit tänään eteen alas työskentelyllä, jonka jälkeen  hyppäsimme viidestä esteestä koostunutta "innaria". Alku verkkaan en ollut oikein tyytyväinen, koska Ali oli aivan liian innokas! Jatkossa varmaan pitää joka kerta ratsastuksen yhteydessä alkaa pystyttelemään esteitä, jotta se luulee pääsevänsä hyppäämään ja alkaisi pikku hiljaa rauhoittumaan niiden tolppien ja puomien suhteen!
Itse hyppy jumppa työskentelystä tulin taas iloiseksi, sillä hevonen antoi taas kaikkensa. Imi sisälle, mutta malttoi silti kuunnella ja pysyä käsissä. Puomitkaan eivät kolisseet, vaikka harjoitusta olemme viime aikoina tehneet selvästi liian vähän. Itselläni oli vaikeaa löytää sopivaa asentoa, kun olin tottunut taas koulupenkkimme mastodonttisiin tukiin. Jatkossa alankin käyttämään estepenkkiä ainakin 3 kertaa viikossa, jotta istunta löytää taas kohdilleen.

Kävin myös ostoksilla Hööksissä, mukaan tarttui koulupuolelle ainoastaas paksu Geelialusta, jonka laitan koulupenkin alle. Satula kun on lähes täydellisen sopiva ja tällä vain varmistan mukavuuden hevoselle. Enkä se myöskin vaimentaa tämän selässä kyyhöttävän perunasäkin liikkeitä, heh.
Esteratsastukseen taas ostin  Apple Mouth Bit suorat pelhami kuolaimet. Toivon että saisin näistä hieman parempaa varmuutta ja hallintaa. Pienessä maneesissa tilanteet tulevat pitkällä laukalla liian äkkiä ja haluankin käyttää näitä lähinnä harjoittelussa. Kesän isommilla kisakentillä kuten Dumissa tai Laaksolla toivon pärjääväni tavallisilla nivelkuolaimilla (kuten viime kesänä).
Pelhameilla tulen ratsastamaan ainakin aluksi kaksilla ohjilla, mutta saatan kokeilla myös mahdollisesti deltaa, jos kuolain tuntuu sopivalta.
Ja uusille lukijoille ja minusta tietämättömille voin kertoa, että nämä eivät ole minulle mikään välttämättömyys vaan haluan lähinnä hienosäätää hevostani. Olen myös opetellut ratsastamaan pelhameilla/kangilla vuosia sitten valmentajan valvovan silmän alla. Tulen teille sitten taas kertomaan miten meni, heti seuraavan treenin jälkeen.. :)

18 kommenttia:

  1. Upea lämppäri sulla! Itelläni kans lämppäri, 15 vuotiaaks kääntyvä ruuna, joka on hädin tuskin HeC tasonen. Liityin lukijaks. Kyllä on ihalitava tätä sun hevostas, hienoa työtä oot tehnyt tän eteen!:) Ja varsinkin koulupuolella näyttää toimivan tosi hyvin, rehellisesti sanottuna en tunnistais lämppäriks, vaikka lämpösten kanssa oon ikäni touhunnut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista, ehkä tämän kuuden vuoden yhteinen taival alkaa vihdoin kantaa hedelmää, kun hevonen ja ratsastaja ovat kasvaneet molemmat aikuisiksi ;)

      Poista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Hei!
    Eihän Ali sattumoisin ole kotoisin Valkealasta?
    T:"Tätiratsastaja" Kymenlaaksosta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, Ali on kyllä ostettu 2006 Anttilasta Valkealasta, erittäin ihanalta tilalta . ;)

      Poista
    2. Niin arvelinkin tuosta Great-alkuisesta nimestä päätellen... Meidän hevoset on kotoisin samasta paikasta! Ja allekirjoitan kyllä tuon Ihanan tilan-määritelmän. Oman puoliverisen tammani ostin reilu kolme vuotta sitten. Huippua, että löysin blogisi!

      Poista
    3. Kiva kuulla, tervetuloa lukemaan kuulumisiamme. Onko teillä blogia? Olisi kiva lukea tuttujen hevosten elämästä. :-)

      Poista
    4. Meillä ei blogia toistaiseksi vielä ole, mutta ilmoittelen jos sellaista innostun pitämään! Mukavaa talven treenikautta ja onnea kesän kisoihin sinulle ja Alille! Ali näyttää hienolta!

      Poista
    5. Onko anonyymin tamma kaunis valkoinen ja sopivan kiukkuinen?=)

      Poista
    6. Onko anonyymin meiltä ostama tamma kaunis valkoinen ja sopivan kiukkuinen?=)

      Poista
    7. Juu, tätiratsastajan tamma on juuri se temperamenttinen valkoinen! Maailman ihanin kaikkine kiukkuineen päivineen! Terkkuja sille sinun "blondille"...

      Poista
  4. Heip Misee! Ihana blogi ja ali on kehittyny ihan huimasti sekä sie myös. Kiva kun täältä voi lukee teijän kuulumisia, löysin äitis fb sivulta joskus sun blogin! =) Ois kiva kyllä joskus taas nähdä siuta!

    Terveisin ihanan tilan tyttö Saara joka liittyy lukijaksi :)

    VastaaPoista
  5. Moikka, ihanaa kuulla teistäkin!! Tervetuloa kyläilemään helsinkiin meidän tykö!! :)

    VastaaPoista
  6. Vau, miten upea laukka lämminverisellä ! Yllätyin kyllä, en ole varmaan yhdelläkään lämppärillä noin hyvää laukkaa nähnyt (ettei ole semmonen nelitahti töksötys), onnea teille tuleviin kisoihin :-) Liityin lukijaksi!

    www.maunonponiblogi.blogspot.com

    VastaaPoista
  7. Sait just uuden lukijan, löysin blogis ht.netin kautta ja ihastuin. Aivan mahtavan näköistä menoa teillä, ei voi kuin kadehtia! Mielettömän paljon tsemiä teille kaudelle 2013 ja peukut pystyyn sille, ettet jännittäs nii paljon kisoissa, mullakin saattaa tulla muistikatkoksia radalla ihan vaan siks ku jännittää niin paljon. Muistikatkoksilla tarkoitan sitä, että rata ei oikein muistu mieleen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännittäminen on ollut aina pahin ongelmani, nyt päätin ryhdistäytyä ja pakottaa itseni kentille, kiitos tsempistä! ;)

      Poista

Kiitos viestistäsi, vastaan siihen mahdollisimman pian! :)