18.4.2013

105 lukijaa...

Näin ihan ensin haluaisin muistuttaa teitä nyt meneillään olevasta arvonnasta!

Jalka jumppaa Ellin avustamana.
Mitä ihmettä, miten on päässyt näin käymään, että 105 ihmistä on kiinnostunut blogistani? Ensin aloitin vain ihan yksityisellä treenikirjalla, sitten muutin sen julkiseksi ja nyt yht'äkkiä teitä onkin noin paljon. Tai no paljon ja paljon, joillakin lukijoita on tuhansia, mutta mieltäni ilahduttaa tämäkin määrä aivan suunnattomasti.

Tässä muuten vähän kuvamateriaalia viime viikon kuvioista. Elli tuli avukseni irtohypyttämään Alia ja tämä olikin sitten ensimmäinen hyppykerta sen innari episodin jälkeen. Hypytimme suhteellisen kevyesti 120cm asti, kuvasin pätkiä, mutta hieman vääriä. Aina kun Ali hyppäsi unohdin painaa rec nappulaa ja olinkin kuvannut vain maata ja taas kun Ali lähti kujalle niin painoin rec nappulan pois päältä. Tunsin itseni hieman urpoksi, kun jälkikäteen katsoin tätä suunnattoman upeaa materiaalia. Yhden pätkän sain oikeastikkin nauhalle ja sen laitan tähän postatukseen liitteeksi. :)






Ja muuten, varoituksen sanana kaikille jotka käytätte hevosillanne erilaisia linimenttejä ja lämpögeelejä. Ostin Alille juurikin viime viikolla W lämpölinimenttiä, jota laitoin innoissani hevosen kipeisiin kohtiin (selkään ja lapaan). Muutaman minuutin päästä Ali sekosi aivan totaalisesti. Se alkoi juoksemaan karsinaa ympäri, monottelemaan seiniä ja piehtaroimaan vimmatusti. Hinkutti itseään seiniin, puuskutti ja hikosi kuin mielipuoli ja luulin sen jo tekevän kuolemaa. Vedelläkään en uskaltanut kohtia pestä mihin ainetta laitoin, sillä se kuulemma voi pahentaa tilannetta. Otin hevosen liinaan ja taluttelin sitä pitkin pihaa ja yritin rauhoitella sitä. Seuraavana päivinä huomasin, että kyseisistä kohdista mihin ainetta laitoin oli karva ns "palanut" ja muuttunut selvästi vaaleammaksi ja kolmantena päivänä hevonen hilseili näistä kohdista aivan kamalasti. Iho oli siis ilmeisesti palanut tästä aineesta? Olen ajatellut ottaa valmistajaan yhteyttä, jos tässä erässä olisi jotain vialla? Aliin on kuitenkin käytetty reilu 12 vuoden aikana jos jonkinlaista pakkelia, eikä se ole koskaan reagoinut mihinkään millään tavalla. En usko, että tämä olisi vain joku hevoskohtainen reaktio sillä oireet ja jäljet olivat sen verran vakavat. :(

kiva.


12 kommenttia:

  1. Itse en noita voimakkaita linimenttejä ole omalla lv:llä käyttänyt vaan käytössä on pelkästään Arnika. Sitä voi huoletta laittaa sinne sun tänne :)

    VastaaPoista
  2. Itse olen tuota lämpölinimenttiä käyttänyt, ja huomannut, että sitä pitää laittaa TOSI vähän... siis joku 1/2 teelusikallinen isolle alueelle. On tosi voimakasta ainetta, ja jos laittaa yhtään liikaa, niin varmasti menee heppa sekaisin. Tuosta karvan palamisesta ei ole itsellä kokemusta, mutta samalla tavalla sekosi meilläkin heppa, kun ekalla kerralla laitoin liikaa... :P

    Mutta meillä on käytetty tuota ainetta useamminkin, eikä ongelmaa ole ollut, kunhan muistaa vaan laittaa sitä hillitysti. Ihan toimivaa ja pätevää ainetta, voin suositella, kunhan laittaa maltilla. Meillä myös sekoitettiin sitä arnikaan, jolloin kärsii laittaa vähän "enemmän". Kun se on tosiaan todella pieni määrä, mitä sitä voi laittaa... :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep ja mielestäni paketin mukana saisi olla annostelu ja varoitus ohjeet.. :-)

      Poista
  3. Itsekkin käytän pelkästään Arnikaa. Meillä eräs tallillainen laittoi juuri tuota samaa lämpölinimenttiä hepallensa niin sekosi täysin ja veti pitkin seiniä. Seuraavana päivänä olivat karvat "palaneet" niistä kohdin mihin ainetta oltiin laitettu. :S Eipä käytetty tällä hevosella enää lämpölinimenttiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, tälläisiä kokemuksia olen kuullut muiltakin nyt jälkikäteen :/
      Ihmettele eniten sitä ettei pullon kyljessä ollut minkäänlaisia annostelu tai varoitus ohjeita, mielestäni tämä aiheutti jo jonkinlaisen palovamman jos ihokin kuoriutui.. :(

      Poista
  4. Meillä tuo lämpölinimentti on toiminut hyvin, mutta tosiaan kyllä huomasi, ettei hevonen hirveästi siitä nauti. Eli käytän sitä lähinnä silloin, jos joku paikka on oikeasti jumissa. Auttoi tosi hyvin, kun Futura kerran liukastui ja sen jälkeen takajalan lihakset olivat seuraavana päivänä aika kovan tuntuiset. Parin tunnin päästä levittämisestä lihakset olivat ihan eri tuntuiset ja liikkuminenkin oikein vetreää. Mutta saa noiden vahvempien linimenttien kanssa kyllä olla varovainen, enkä itse ainakaan uskalla tuota kovin usein käyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidan ninä kyllä jättää tämän aineen kaapin perälle ja turvautua toiseen merkkiin, en uskalla kokeilla enään uudelleen :-(

      Poista
  5. Meillä kerran käytettiin entiseen hevoseen samaa mömmöä - samalla tuloksella. Jutustelin asiasta sitten kengittäjämme kanssa, joka tuli onneksi muutaman päivän päästä ja hän sanoi sen olevan melko tuimaatavaraa, että laitettava todella, todella vähän ja mieluiten silloin, jos joku kohta on oikeasti todella jumissa. Jäi tämä aine sitten minulta kokonaan käyttämättä ja nykyään käytössä Arnika, joka on meille todettu hyväksi :)

    VastaaPoista
  6. Minulla kävi muutama vuosi takaperin samallalailla ko. linimentin kanssa. Olin ennen käyttänyt Pharma Heateria. Vein pullon takaisin sinne mistä ostin sen ja aine oli ihan eri hajuista ja voimakkaamman väristä kuin muut samanlaiset. Soitin asiasta Wahlstenille ja he arvelivat että ko. erään oli mennyt jotain liikaa.

    VastaaPoista
  7. Minulla kävi muutama vuosi takaperin samallalailla ko. linimentin kanssa. Olin ennen käyttänyt Pharma Heateria. Vein pullon takaisin sinne mistä ostin sen ja aine oli ihan eri hajuista ja voimakkaamman väristä kuin muut samanlaiset. Soitin asiasta Wahlstenille ja he arvelivat että ko. erään oli mennyt jotain liikaa.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi, vastaan siihen mahdollisimman pian! :)