10.5.2013

Kymysyksiin vastauksia..

Sain vihdoin taukoa näiltä pikku pentujen hoidolta ja pääsinkin rapustamaan ensimmäistä kysymys postatustani.


1. Mikä on Alissa parasta?
Ehdottomasti sen tuittupäinen ja itsetietoinen luonne. Se ei halua, että sitä lääpitään ja sille lässytetään, mutta kuitenkin loppupeleissä tulee viereen ja pyytää "no saa mua sittenkin vähän silittää".


2. Mitkä ovat Alin huonot puolet?
Ehkä tietyllä tapaa kapasiteetin puute. Se on nimittäin fakta, ettei hevosestani tule koskaan kolmitahtisesti laukkaavaa 120 luokkien tykkiä, mutta olen jo hyväksynyt asian hevosta ostaessani ;)

3. Oletko koskaan katunut hevosen hankintaa? Kaipaisitko hevosetonta elämää?
Jokainen hevosenomistaja on joskus katunut hevosen hankinkaa, niin myös minäkin. Ehkä eniten silloin, kun takana on 10h työpäivä, koiran ulkoilutus ja taivaalta satelee golfpalloja. Myös, kun kaikesta yrityksestä huolimatta ratsastuksessa mikään ei mene putkeen. Hevonen vänkäilee vastaan, eikä kuuntele apuja. Onneksi tälläisistä tilanteista on selvitty peiliin katsomisella ja elämä ei ole tuntunutkaan niin kurjalta, kun on luullut ;)


4. Millainen Ali on ratsastaa? Miksi ostit juuri lämminverisen?
Alin kanssa oli ehdottomasti haastavinta oppia tekemään yhteistyötä, koska me molemmat osaamme olla oikeita vastarannan kiiskejä. Haastavinta oli ehdottomasti oppia tystämään laukkaa, sillä jokaisesta virheestä, hevonen siirtyi raville. En hakenut lämminveristä tarkoituksella, sillä hinnallakaan ei ollut väliä, mutta tämä hevonen vain tuntui oikealta. Oli luontevaa ostaa hevonen, jonka oli tuntenut jo lähes varsasta saakka ja tiesi minkälainen se oikeasti olisi.



5. Miten verryttelet hevosen kisoissa?
Menen rennosti eteen alas, jonka jälkeen työstän hetken laukkaa. Otan ensin muutaman ravilähestymisen molempiin suuntiin ja sitten vasta teen saman laukassa. Täytyy muistaa, ettei kisoihin mennä enään "treenaamaa" ja jos hevonen on piparina, ei sitä verryyttelyssä enää "koota".


6. Mitä mieltä olet kuolaimettomuudesta ja kengättömyydestä?
Jokainen valitsee hevoselleen sellaisen varustuksen, kuin itse parhaaksi näkee. Alikin on viettänyt joskus kesät ilman kenkiä ja pärjännyt ainoastaan säännöllisellä vuolennalla. Talveksi on kuitenkin ihan turvallisuus syistä hyvä laittaa popot taas jalkaan. Ilman kuolaimiakin/suitsia ratsastelemme silloin töllöin, tämä on tärkeää treeniä, jotta tietää mitä apuja se hevonen oikeasti kuuntelee. Täytyy kyllä myntää, että joskus katson kieroon, kun näen näitä nykypäivän "intiaaneja" ja tee se itse miehiä. Hevosen kaviot ovat täysin kieroon kasvaneet, kun niitä on itse "hoidettu" ja ne muutaman perus varusteet ovat täysin epäsopivat, kun "eihän niitä usein käytetä". Näiden ihmisten hevoset seisovat ulkona myös 24/7 ilman loimea vaikka pakkasta olisi -20 ja taivas putoaisi niskaan, sillä "eihän niitä kukaan loimita preeriallakaan"...

7. Jos saisit Alin rinnalle toisen hevosen, minkälainen se olisi?
Ehdottomasti iso, ainakin yli 175 säkäinen, mieluiten nuori tamma. Ehkä kaunis ruunikko isolla piirrolla ja pitkillä sukilla tai tulinen papurikko. Hevonen jonka kanssa saisin kokeilla omia rajojani ja viedä osaavan valmentajan kanssa mahdollisimman pitkälle.. ;)

8. Korkein hyppäämäsi este Alin kanssa? Entä ratana?
Olemme hypänneet yksittäisenä 135cm ja hyvällä tekniikalla perus treeneissä mennään 120-125cm. Kilpailuissa alue re 90cm ja kotona 95-110cm vaikeutuvana ratana.

Alin isä, Nonstop Lobell vermossa -93.

9.  Onko Alilla ravitaustaa ja kuinka hyvin se juoksi?
Ali on koulutettu ajolle ja sillä treenattiinkin jonkun verran. Hevosella ei kuitenkaan ollut ollenkaan ravurilta vaadittavaa sielua, vaan se lompsi rauhassa muiden perässä ilman kiireitä. Tämän herran vauhti taustoilla ei siis koreilla, mutta sen sijaan voi todeta, että se näyttää kyllä hieman isältänsä, eikö? :D



10. Oletko aina ollut kiinnostunut enemmän esteratsastuksesta?
Oikeastaan kyllä, sillä se on aina tuntunut jotenkin luontevalta. Kouluratsastuksesta kiinnostuin vasta noin puoli vuotta sitten, kun hankin uuden penkin, jonka avulla löysin paremman istunnan. Vasta viime aikoina olen tosissani harkunnut koulukilpailuihin menemistä. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi, vastaan siihen mahdollisimman pian! :)