5.1.2014

Tavoitteet vuodelle 2014

Olen nyt tässä alkanut listailemaan itselleni tavoitteita ja saavutuksia, jotka haluan ehdottomasti tehdä tämän vuoden aikana. Itselläni on jotenkin ollut kaksitahoiset fiilikset, sillä toinen puolisko minusta hissuttelee ja käskee ottamaan rauhallisesti, kun taas toinen osa puskee minua eteenpäin ja haluaisi kurkottella aina tähtiin asti.
Hevoseni loukkaantuminen on ollut minulle henkisesti todella kova paikka, sillä se on aina ollut paras ystäväni ja meille tärkeä perheen jäsen. Ennen olin niin rempseä ja meneväinen, mutta nyt hieman hissuttelen ja haluaisin kääriä sen pumpuliin, jotta se ei satuttaisi itseään taas.
Ali on toisaalta tehnyt itsensä selväksi ja kertonut eleillään olevansa valmis töihin. Se nimittäin on nyt heittänyt ilopukkeja tarhaan mennessä ja joka kerta mastoon lenkille lähdettäessä se olisi valmis vain laukkaamaan kohti auringon laskua. Nyt olen ainakin puskenut itseäni henkisesti eteenpäin ja ottanut ensimmäiseksi askeleeksi tavoitteiden luomisen ja toiseksi niiden toteuttamisen. Viereiselle maneesitallille olemme jo soittaneet ja tarkoitus olisikin, että pääsisin käymään siellä toivottavasti kerran viikossa hevosta työstämässä.


1. Rakennamme kotitallillemme oman kentän.
Noh, tämähän ei vaadi muuta kuin hieman pientä suunnittelua, fyysistä raatamista ja RAHAA, RAHAA ja RAHAA!


 Tämä video on kuvattu 9kk sitten, juuri ennen Alin loukkaantumista. Hevonen oli tuona päivänä oikea kenkku ratsastaa katolta putovien lumien takia, mutta lopputulos oli kuitenkin tyydyttävä. :)

2. Suoritamme Alin kanssa alue koulukilpailuissa Helppo B;n radan yli 65%
Haastetta, todellista haastetta. Ensinäkin hevonen on käytännössä levännyt nyt reilu puolen vuoden ajan ja sitä kun ratsastettu kolmen kuukauden ajan. Laukan työstäminen taas samaan kuntoon saattaa olla haasteellista. Mutta toisaalta kokoamis aste helppo B;n luokassa ei nyt ole kuitenkaan mikään älyttömän vaikea, eihän? ;)

3. Starttaan Alin kanssa Helppo A;n seura koulukilpailu radan ja tuloksena hyväksytyn eli yli 50%.
Noh jos edellinen tavoite kuulosti jonkun korvaan helpolta niin ajattelin, että tehdään sitten vielä jotain vaikeampaa.. Tässä kaikkein haastavin osuus on ehkä minulla, nimittäin radan muistaminen! Jo lyhyen esteradan meneminen on minulle tuskaa juurikin sen muistamisen puolesta, niin entäs sitten joidenkin koulukiemuroiden.

4. Opeta Alille espanjalainen käynti.
Tämä ei nyt liity mitenkään ratsastukseen tai hevoseni eteenpäin viemiseen vaan meidän kahden keskeiseen suhteeseen. Tällaiset pienet "temput" lisäävät maastakäsin työskentelyä ja syventävät itseni ja hevoseni vuorovaikutuksellista suhdetta. Olen myös aloittanut tämän opettamisen jo vuosi sitten, mutta kaiken kiireen keskellä temppu jäi puoli tiehen ja se harmittaa minua suuresti.
Nyt Ali osaa jo nostaa jalkaa käskystä ja pitäisi liittää se vain eteenpäin liikkumiseen. Aika näyttää miten käy, mutta tämä tehtävä ei mielestäni ole mahdoton.



5. Luo suhde niin hyväksi, että voin ratsastaa turvallisesti varusteitta kaikki askellajit.
Tässä tosiaan kohta "varusteitta" tarkoittaa tietenkin ilman satula ja suitsia, sillä kypärästä en luovu mistään hinnasta! Ja osuus "turvallisesti" viittaa tietenkin siihen, että meno on hallittua ja tarkkaa. En nimittäin halua olla seuraavana iltalehden kannessa "Nainen tippui hevosen selästä ja murti kallonsa!"

11 kommenttia:

  1. Kovat haasteet, mutta varmasti onnistutte noissa :)

    VastaaPoista
  2. Miten Ali loukkaantui??

    VastaaPoista
  3. ka mikä sillä edes oli?

    VastaaPoista
  4. Minusta ihan hyvät tavoitteet! Se on hyvä vaatia tavoitteissa jotain, joka tuntuu jo miltei mahdottomalta, mutta silti vielä mahdolliselta. Silloin yrittää enemmän ja pääsee enemmän eteen päin. Missään tapauksessa tavoitteita ei kannata pitää liian helppolla tasolla. Tsemppiä treeneihin, etteköhän te nämä tavoitteet saavuta! :)

    VastaaPoista
  5. Onko Alilla koskaan kilpailtu raveissa?

    VastaaPoista
  6. Teijän meno on niin kaunista ja ihailtavaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onhan tuossa vielä huimasti kehittymisen varaa, muta positiivinen asenne ja rankka työ mahdollisesti myöhemmin palkitaan! :D

      Poista

Kiitos viestistäsi, vastaan siihen mahdollisimman pian! :)