26.1.2014

Ensimmäinen maneesi reissu..

.
Olen jo pitkään miettinyt kunnollisia treenaus mahdollisuuksia ja sitä, että mikä kaikista vaihtoehdoista olisi paras. Hevoset voisi pakata traileriin ja tavarat autoon ja karauttaa jonnekkin maneesille. Itselleni tulee kuitenkin tällaisesta aika kova stressi "Unohtuiko jotain?!" "Mitä jos hevoset eivät menisikään traileriin?!" "Mitä jos eksymme?!" Kartoitinkin siis mahdollisuuksia mahdollisimman läheltä ja sellainenhan löytyi vain yhdellä puhelin soitolla. Saimme sovittua, että maneesia voimme vuokrata aamuisin, silloin kun siellä ei ole tallin omia ratsukoita ja tämähän sopi meille mainiosti!

Matkaa kertyy meidän kotipihaltamme 4km verran pääteitä pitkin ja sitä saisi vielä varmasti lyhennettyä huomattavasti, kun jaksaisi tarkistaa vielä pari oikopolkua. Tämän matkan taitamme siis ratsain ja aikaa siihen kului hevosten kanssa kävellen 40minuuttia. Huoletonta ja stressitöntä, kun kuljimme aamuvarhain, eikä liikkeellä ollut kuin muutama auto meidän lisäksi.


Maneesille päästyämme minä ratsastin ensin Liinalla ja Marie Alilla. Liina oli hyvin hyvin vauhdikas, mikä johtuu varmasti monesta erilaisesta tekijästä. Liina ei ilmeisesti ole koskaan aikaisemmin ollut maneesissa ja tämän huomioon ottaen kaikki sujui paremmin kuin hyvin. Liina ei myöskään vielä hallitse muuta kuin eteenpäin menemisen kaikissa askellajeissa ja sille itsensä kantaminen on vielä aivan vieras juttu. :)

Liinan kanssa harjoiteltiin siis siirtymisiä, käynnistä raviin, ravista käyntiin ja tietenkin myös laukkaan. Näitä toistoja tehtiin isolla pääty ympyrällä, jotta hevonen pysyisi hallinnassa.Minun jälkeen Marie pääsi kyytiin ja kaikki meni todella hyvin. Marien pitää muistaa nojata enemmän taakse, mutta ratsastus määrään nähden hän on kyllä luonnon lahjakkuus :)


Liina ja Marie 11v

Minä ja Ali laukan nostossa

 Alilla otinkin aika rauhallisesti, ihan vain ravia ja suunnan muutoksia alkuun. Annoin sen kulkea pitkässä muodossa, sillä kokoamisesta on aikaa. Laukkaa otimme kohtuudella, herra päästikin muutaman ilopukin ja olisi selvästi halunnut kulkea kovempaa kuin annoin! Lopuksi menimme vielä aivan vertailun vuoksi K.N Special radan, jotta näkisitte paljon takapakkia hevonen on ottanut tuon 9kk aikana. Uskon että tästä vielä kuitenkin hitaasti hyvä tulee ja meidät nähdään vielä kesällä kilpailu kentillä! ;)











12 kommenttia:

  1. Ali on kyllä hienoimpia lämppäreitä mitä oon nähny ! (: tsemppiä teille !
    //telluilua.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Mielenkiinnosta kysyn, että miksi menit kangilla? =)
    Alilla on kyllä hyvä laukka, en kyllä kouluradalla nähdessä huomaisi ollenkaan sen olevan ravisukuinen.
    Onnea kuntoutukseen ja toivottavasti pääsette kisaradoille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, menimme Kangilla koska jouduimme kulkemaan 40min autotienvartta, missä autot kulkevat 60 ja 80km tunnissa, halusin siis ottaa varuiksi matkaan "norsujarrun" jos hevonen vaikka pillastuisi. Alista on kuitenkin tullut hyvin maastovarma, joten seuraavalla kerralla uskallamme lähteä matkaan nivelillä. Nämä olivat päälä ihan vain turvalisuuden vuoksi. Maneesissa ratsastinkin lähinnä bridongilla. :)
      Laukka ja nostot ovat kylä huonontuneet, mutta uskon niiden taas paranevan, kiitos kommentista! :)

      Poista
    2. videossa kyllä kankiohja oli ikävän tiukalla ja hevonen näkyi protestoivan sitä oikein urakalla roikuttamalla kieltä :(

      Poista
    3. Voi kyllä, Alihan oikein "protestoi" sitten joka kerta, vaikka ei olisi edes kuolaimia suussa, sillä saattaa roikottaa kieltä vaikkka menisimme hackamoreilla tai ratsastaisin riimuilla. Kannattaa katsoa kaikki muutkin videot niin pääset paremmin sisälle hevosen sielun elämään. :)

      Poista
    4. Se on muuten sitten kouluradalla ison miinuksen paikka jos kieli ei pysy suussa.

      Poista
    5. No se on varmaan sinulta jotain pois? :D

      Poista
  3. Vitsi kun pääsisi itsekkin maneesiin menemään kunnolla. Meillä on kenttä niin kova, pakkasten takia:/....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanoppa muuta, meilläkin mennyt koko talvi ulkona vain kävellessä ja ravaillessa, toisaalta tälainen kevyt käyttö tekee varmasti hyvää Alin jalalle, ettei rasitu liikaa! :)

      Poista
  4. vau jos en tietäisi alin olevan lämpöinen, niin tuon videon perusteella epäilisin ihan muuta! Ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, vielä on matkaa kilpailuihin, mutta kova työ varmasti myöhemin palkitaan!

      Poista

Kiitos viestistäsi, vastaan siihen mahdollisimman pian! :)