27.1.2013

Unelmien poikamies vai sähköttömien aitojen painajainen?

Viikolla on taas sattunut ja tapahtunut, ei mitään vakavaa, mutta ehkä hieman jopa huvittavaa.. Ali on pysynyt AINA aitojen sisällä, oli ne tehty sitten puusta tai langasta, mutta tässä "uudessa" tallissa se on ottanut ohjat omiin käsiinsä.

Homma juontaa jo viime kesään, kun pyysimme Alille tarhakaveria laidun kauden jälkeen. Kaikilla tuntui kuitenkin olevan seuraa tai sitten vain omistajat halusivat pitää ne erillään. Hevoseni on tottunut olemaan aina laumassa ja se on muutenkin erittäin sosiaalinen yksilö. Nyt talvella tarhoista on hävinnyt sähköt kokonaan ja Ali joutui vielä tarhaamaan tarhajonon toisessa päässä, mistä muita hevosia tultiin hakemaan yleensä sisälle jo klo 17 aikoihin.

Koska kukaan muu ei ole saanut asioita muuttumaan ja Ali on joutunut kököttämään yksin pimeässä nurkassaan, on se päättänyt alkaa vaihtamaan tarhaa ihan itsekseen. Se ei lähde vaeltamaan heinäkekojen luokse tai pitkin pihoja parkkipaikoille. Se on pujahtanut nokkelasti lankojen ali ja köpötellyt lähimpään avonaiseen tarhaan, jonka vieressä sillä on ollut kaveri. Siellä se sitten on seisoskellut, portti auki, tyytyväisenä kaverien vieressä.
Onneksi asiat saatiin nyt muuttumaan ja Ali saa viettää koko päivän pihatossa asuvien hevosten kyljessä. Nyt on mukavaa, kun aina on joku läsnä, kellon ajoista riippumatta. :)

2 kommenttia:

  1. Heh, fiksulla tavalla yksinkertainen kaveri! :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, tätä samaa itsekkin mietittiin tallityöntekijän kanssa.. Hevosen käytös on kyllä muuttunut viikossa ihan hirveästi. Enään ei ole kiire sisälle ja kavereita on kiva rapsutella koko ajan, Ali on kuin Karpo konsanaan, kun koko ajan on jollekkin asiaa.. :)

      Poista

Kiitos viestistäsi, vastaan siihen mahdollisimman pian! :)